Back
Gebruiker avatar

Louis van Sinderen

Onze drumdocent is Louis van Sinderen, 33 jaar en geboren en getogen in Sneek (Friesland). Op zijn 12e begon hij met drummen en sindsdien heeft hij al heel wat kennis en ervaring opgedaan in de muziekindustrie. In loop der tijd heeft hij in verschillende bands gespeeld en heeft hij deelgenomen aan een internationaal muziekproject (Umoja) in Kenia.

Op zijn 19e werd hij aangenomen op het conservatorium in Alkmaar en datzelfde jaar kwam hij in de Volendamse band AlascA terecht. Hij verhuisde naar Volendam om zich volledig op de band te kunnen richten. In 2012 kwam het debuutalbum ‘Actors & Liars’ uit en in 2015 kwam het tweede album genaamd ‘Prospero’ uit. In het najaar van 2018 komt het 3e studio album uit genaamd ‘Plea for Peace’. AlascA heeft in Nederland alle toonaangevende pop podia, radiozenders en televisieprogramma’s weten te bereiken met hun muziek. Ze hebben meerdere malen getoerd door Duitsland, Italië en Engeland en in 2013 kregen ze een Brits platencontract.

In 2011 richtte Louis de drumschool in Volendam op, genaamd PXdrums op. Door op een persoonlijke en professionele manier zijn kennis en ervaring over te dragen, wil hij een aanstormende generatie van drummers en drumsters opleiden. Met meer dan 50 leerlingen is de drumschool uitgegroeid tot de grootste drumschool van de gemeente Edam-Volendam. Vanaf 2018 geeft Louis ook les in Neushoorn te Leeuwarden. Naast het lesgeven is Louis ook de coördinator van de muziekafdeling van Neushoorn.